Bulgaristanda 2500 Kişiye iftar yemeği verildi

Bulgaristanda 2500 Kişiye iftar yemeği verildi

15 Ağustos 2016

Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) yönetim kurulu üyeleri, Taşköprü ve Bulgaristan Ruen şehirleri arasında kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde iftar programları düzenledi.Bulgaristan'ın Ruen kentine bağlı 8 köyde verilen iftarlar, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Geçmişinle Geleceğini Anlat' projesi kapsamında dini değerlere sahip çıkma adına gerçekleştirildi. Yalova Belediye Bakanı Vefa Salman ile Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen'in de katkı ve katılımıyla gerçekleştirilen iftarlara soydaşlarımızın ilgisi yoğun oldu. Yalova BALGÖÇ Başkanı Lütfi Özgür, iftar programlarının Balkanlardaki soylarımız, akrabalarımız ile bir proje kapsamında buluşma adına yapıldığını söyledi. Bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğine dikkat çeken Lütfi Özgür, "Taşköprü beldemizin Bulgaristan'daki kardeş şehri Ruen'e bağlı 8 köyümüzde 1 hafta içinde 8 iftar verdik. İftar programlarımız, soylarımız ve akrabalarımız ile bir proje kapsamında buluşma adına gerçekleştirilmiştir. İçişleri Bakanlığı tarafından da desteklenen 'Geçmişinle Geleceğini Aydınlat' projesi kapsamında dini değerlere sahip çıkma adına verdiğimiz iftarlara Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman, Taşköprü Belediye Başkanımız Nedret Gülen ile Belediye Meclis üyelerimiz ile dernek yönetim kurulu arkadaşlarımız da katılmış ve katkıda bulunmuşlardır. Her yaştan akraba ve dostlarımızın bir araya geldiği iftarlarımıza yaklaşık 2.500 kişi iştirak etmiştir. Yüzyıllardır birbirinden uzaklaştırılan soydaş ve akrabalar arasında din kardeşliği bağlarının güçlendirilmesi, dayanışmanın arttırılması adına düzenlediğimiz bu tür etkinliklerimiz önümüzdeki dönemlerde de aratarak devam edecektir. Etkinliklerimizde bizlere destek verenlere teşekkür ediyor, halkımızın, soydaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan ayı mübarek olsun diyor ve bayramlarını da şimdiden kutluyorum" diye konuştu.