Taşköprü Belediyesi

Akıllı Vezne

Geri

Akıllı Vezne

26 Eylül 2016

Taşköprü’den ‘Akıllı Vezne’

Taşköprü Belediyesi, vatandaşların belediyeyle ilgili pek çok işlemi 7 gün 24 saat yapabilecekleri ‘akıllı vezne’ uygulamasını hayata geçirdi. Sistem, Yalova’da ilk kez Taşköprü’de uygulanıyor.

Taşköprü Belediyesi, Yalova’da bir ilki başararak ‘akıllı vezne’ sistemini hayata geçirdi. Sistemle vatandaşlar mesai saatleri dışında ve vezneye gelmeden, kredi kartlarıyla pek çok işlemi yerine getirebiliyor.

Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen, amaçlarının hizmeti vatandaşın ayağına getirmek ve çabuklaştırmak olduğunu belirterek “Bundan önce vatandaşlarımız her türlü vergi, su faturası gibi ödemelerini belediye binasına gelerek vezneden yapmak zorundaydı. Bu yüzden vatandaşlarımız bazen ödemelerde sıkıntı yaşayabiliyordu. Yine bunun yanında yılın belli dönemlerinde yoğunluk yaşanıyordu. Ancak uygulamaya soktuğumuz bu sistemle vatandaşlarımız belediye binasına gelmeden ve de günün her saati belediye işlemlerini gerçekleştirebilecek. Personelimizin iş yükü de azalacak” dedi.

Gülen, sistemle vatandaşların dijital su sayacı abone kartlarına yükleme yapabileceklerini, ayrıca su faturası, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi gibi ödemelerini kredi kartlarıyla ödeyebileceklerini söyledi.